Hangos-térkép nyitólap

Hódtó közpark

 

Park területe

A kb. 10 perc alatt körbesétálható parkban játszótér, fitnesz park, büfé, mosdók, napozó rét és egy kis méretű tó található a füvesített, növényekkel tarkított területen.
Az egyes részek burkolatai erősen elkülönülnek egymástól, jól lokalizálhatóak. Mindemellett fehér bot használata javasolt látó-vezető technika használata mellett is. Falkövetési technika a területen nem alkalmazható.
A park bejárása valós égtáj-meghatározás alapján történik.
A főbejárat a park észak-nyugati részén található. A tó a park északi, középső részén, a játszótér a déli oldalon, a fitnesz park a dél-nyugati oldalon, a büfé és a mosdók, a negyedik - akadálymentes bejárat mellett, a dél-nyugati oldalon, míg a napozó rét a park közepén kapott helyet.
A téglalap alapú park négy sarkában a főbejárat, a hármas számú bejárat, a játszótér és a négyes számú - akadálymentes bejárat van.
A közlekedő utak átlóban kapcsolódnak, vagyis a főbejáratot a játszótérrel, a hármas számú bejáratot pedig a négyessel köti össze.
A park több koncentrikus kör mentén körbejárható, amiket kisebb közlekedők kötnek össze.

A mesterséges, sekély vizű tó kis alapterületű, szélei nincsenek élesen elkerítve, sok esetben a járda széléig kiér a vízfelület, ezért közelében fokozott figyelemre van szükség!
A tavat a főbejárattól, illetve a hármas számú bejárattól érkezve egy-egy híd szabdalja át.
A bejárat és a tó között szintkülönbség van, amely a főbejárat felől erősebb lejtésű.
A főbejárat kétszárnyú fémkapuján belépve három, egymástól több méterre lévő rövid, kétoldali korláttal ellátott, lefelé vezető lépcsősor visz a tóhoz, illetve a hídhoz. A lépcsőket pöttyözött mintázatú, jól tapintható figyelmeztető-sáv jelzi.
A hármas számú bejárattól széles, enyhe lejtésű járda vezet a tóhoz, illetve közvetlenül a hídhoz. A hidak burkolata fa-műanyag, jól megkülönböztethető a környezetétől, a széles hídon korlát mindkét oldalon van.
A két bejárat között elhelyezkedő második számú kapun érkezve, nehézkesebb a közlekedés, mert a szintkülönbséget jobb irányba eltolt, korlát nélküli lépcsőfokok hidalják át, illetve a mozaikszerűen elhelyezett szilárd burkolat követése nehézségeket okozhat.
A bejáratok és a tó közötti részen, a lépcsősorokat és a lejtőt keresztben három szórt burkolatú járda köti össze. Ezek déli oldalán alacsony szegélyrészbe épített ülőfelületek kaptak helyet.

Játszótér

A déli oldalon végighúzódó játszótér, sík rugalmas gumi felülete miatt jól lokalizálható. Megközelítése a főbejáraton át történik.
Lemegyünk a lépcsősorokon, majd a hídon át tovább, elágazásoknál egyenesen érkezünk a játszótér dél-keleti sarkába.
Innen jobbra indulva járható be a játszótér, két párhuzamos járdán. A sík gumi felületen hinták, mászókák, csúszdák, földbe süllyesztett trambulinok, rugós játékok stb. sűrű beépítést eredményeztek.
A negyedik, Kaszap utcai, akadálymentes bejárattól érkezve egyenesen, majd a büfé épületnél jobbra, a park déli oldalán haladva érjük el.

Fitnesz park

A játszótér mellett, a park dél-nyugati részén helyezkedik el a kis alapterületű, szintén síkgumi felületű fitnesz park. Megközelítése a negyedik, Kaszap utcai bejárattól a legegyszerűbb.
A 4. bejáraton keresztül érkezve, jobb oldalon, egyenesen haladva érhető el. A főbejáraton át érkezve, a játszótér mentén haladva, bal oldalon találjuk. A kisszámú sportszer egymáshoz közel került kihelyezésre.

Büfé, mosdók

Az egyszintes, kis alapterületű épületeket tetővel fedett átjáróval kötötték össze. A legnagyobb a büfé, majd a mosdók, és végül egy technikai épület található az objektum területén.
A negyedik bejárathoz közel, a park dél-nyugati sarkában találjuk.
Megközelítése a negyedik, Kaszap utcai bejárattól a legegyszerűbb. A 4. bejáraton keresztül érkezve bal oldalon egyenesen haladva érhető el.
A főbejáraton keresztül érkezve a híd után pár méterre lévő leágazáson jobbra kell fordulni, majd továbbhaladni a napozó rét mentén, majd elágazó után a jobb oldalon találjuk az épületet. A járdához közel az épület büfé-ablaka van. Az épület falát balról követve a második átjáró bal oldali falán kaptak helyett a mosdóajtók, melyek élénk sárga színűek.

Napozó rét

A park közepén elterülő füves napozórét a főbejárattól, a híd után jobbra érhető el.

Tereptárgyak

A park tereptárgyai a bejáratok közelében elhelyezett kerékpártárolók, ivókút, a henger alakú fémszemetesek, rögzített padok a közlekedők mentén, napozószékek, ágyak, villanyoszlopok, a járdafelületen körbekerített fák. Mivel rögzítettek, jól betájolhatóak.

A mentális térkép átlagos kiépítési ideje 25 perc.